Intresserad av hela eller delar av Aspholmen? Välj ort/orter här!

Minskad energiförbrukning – igen

Vi har ett mål att varje år minska vår förbrukning med 2 procent och därför måste vi hela tiden arbeta med energibesparande projekt i våra marknads­områden Örebro, Västerås och Uppsala. Under 2014 har Aspholmen Fastigheter minskat energiförbrukningen med 3,5 procent, vilket är med god marginal mot vårt mål på 2 procent.

Gott om goda exempel

Ett gott exempel där vi gjort åtgärder med bra resultat är till exempel installation av solceller, ombyggnad av ventilation, byte av styrsystem, nya armaturer och kylsystem. Åtgärderna innebär en bättre inomhusmiljö för hyresgästerna men också minskade koldioxidutsläpp. Värme­för­bruk­ningen korrigeras till ett normalår, annars skulle det kunna slå väldigt mycket, beroende på om det har varit varmt eller kallt. Och självklart är all el som vi behöver köpa in miljövänlig och grön el gjord av vattenkraft.


I Vattencupen räknas varje droppe

I vår hållbarhetspolicy finns ett mål som säger oss att vi ska minska vår vattenförbrukning med 5 procent fram till år 2017. En enkel uppgift kan man tänka, men faktum är att det är svårare än vad man kanske tror, även om mycket av arbetet handlar om sunt förnuft och småsaker i vardagen.

Under 2015 kommer vi att fokusera mer på detta mål genom en tävling som vi kallar Vattencupen. Vattencupen är en tävling mellan våra 10 team i Västerås, Uppsala och Örebro där vi varje månad kommer att dela ut poäng. Högst poäng får såklart de team som minskat vattenförbrukningen mest jämfört med samma månad föregående år i kubik/kvm.

Hur kan du som hyresgäst hjälpa till?

Enkelt. Om du har en rinnande WC-stol eller en droppande kran på kontoret. Ring oss på Aspholmen!


Skriv ut
Miljödiplomerade
och Green
Building Partner

Örebro
Box 1824, 701 18 Örebro
Besöksadress: Rörvägen 1, 3 tr
Telefon: 019-27 65 00
Epost: orebro@aspholmenfastigheter.se

Västerås
Stansargränd 2, 721 30 Västerås
Besöksadress:
Kopparlundsvägen 10
Telefon: 021-10 54 60
Epost: vasteras@aspholmenfastigheter.se

Uppsala
Kristallen, 754 51 Uppsala
Besöksadress: Axel Johanssons gata 6

Telefon: 018-60 66 60
Epost: uppsala@aspholmenfastigheter.se