Intresserad av hela eller delar av Aspholmen? Välj ort/orter här!

Ett hållbart Aspholmen

Vi på Aspholmen Fastigheter har tillsammans med våra systerbolag och vårt moderbolag Castellum antagit en ny hållbarhetspolicy. I och med detta går vi från att bara prata och arbeta miljö och använder oss av det mer omfattande begreppet hållbarhet.

Hopfälld cykel

Hållbarhet för Aspholmen Fastigheter och Castellum innefattar tre områden: ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet. Ekonomisk hållbarhet innebär att vi har en långsiktig ekonomisk tillväxt, bedriver verksamheten med låg finansiell och operationell risk och brukar ekonomiska och mänskliga resurser effektivt.

När det gäller ekologisk hållbarhet så innebär det att vi säkerställer att naturresurser brukas på ett effektivt, resursbesparande och miljöanpassat sätt. Vi kommer att ställa tydligare hållbarhets- och ekologiska krav på varor och tjänster. Vi arbetar för att minska den totala mängden avfall från vår verksamhet och ser till att våra kunder får goda möjligheter att hantera avfallet på ett miljöriktigt och effektivt sätt.

Social hållbarhet innebär att Aspholmen Fastigheter engagerar sig i frågor som är av betydelse för utvecklingen och speglar det samhälle vi är verksamma i. Stöd till ungdomar är en viktig del av vårt sociala arbete. I vårt sociala hållbarhetsarbete ingår också att vi lever upp till Castellums uppförandekod, som bygger på FN Global Compacts tio principer om mänskliga rättigheter, arbetsvillkor, miljö och korruption.

I och med vår nya hållbarhetspolicy, tillsammans med kommande utbildningar inom området, tar vi ytterligare ett steg i vårt arbete för ett hållbart samhälle.


Skriv ut
Miljödiplomerade
och Green
Building Partner

Örebro
Box 1824, 701 18 Örebro
Besöksadress: Rörvägen 1, 3 tr
Telefon: 019-27 65 00
Epost: orebro@aspholmenfastigheter.se

Västerås
Stansargränd 2, 721 30 Västerås
Besöksadress:
Kopparlundsvägen 10
Telefon: 021-10 54 60
Epost: vasteras@aspholmenfastigheter.se

Uppsala
Kristallen, 754 51 Uppsala
Besöksadress: Axel Johanssons gata 6

Telefon: 018-60 66 60
Epost: uppsala@aspholmenfastigheter.se