Intresserad av hela eller delar av Aspholmen? Välj ort/orter här!

Aspholmen satsar på solceller

De finns redan på ett av taken i Kopparlunden. Solcellspaneler som omvandlar ljus till energi, alltså. Varför vi tycker att de är toppen? Det får du veta här.

Som ett steg i Aspholmens miljöarbete testar vi att driva fastighetsel – alltså den el som bland annat driver ventilation, gemensam belysning och hissar – med hjälp av solcellspaneler. Solcellerna gör att behovet av köpt el blir mindre och det är såklart väldigt bra för miljön.

Först ut är Kopparlunden

Kopparlunden i Västerås har redan ett gäng solcellspaneler på taket till byggnad 35. Den 300 kvadratmeter stora ytan med solcellspaneler har gjort att fastighetselen halverats under april, jämfört med samma månad förra året.

– Vi hoppas på många soliga dagar i sommar, säger Åsa Johansson, miljösamordnare på Aspholmen i Västerås, som även berättar att panelerna förväntas generera 25 000 kilowattimmar under ett år.

Framtiden är ljus

I Uppsala finns tankar om liknande lösningar och Örebro är inte heller sena att haka på. Inte så konstigt alls – det är ju en strålande idé för miljön.


Skriv ut
Miljödiplomerade
och Green
Building Partner

Örebro
Box 1824, 701 18 Örebro
Besöksadress: Rörvägen 1, 3 tr
Telefon: 019-27 65 00
Epost: orebro@aspholmenfastigheter.se

Västerås
Stansargränd 2, 721 30 Västerås
Besöksadress:
Kopparlundsvägen 10
Telefon: 021-10 54 60
Epost: vasteras@aspholmenfastigheter.se

Uppsala
Kristallen, 754 51 Uppsala
Besöksadress: Axel Johanssons gata 6

Telefon: 018-60 66 60
Epost: uppsala@aspholmenfastigheter.se